HOME          Terms of use          Help/FAQ          Contact me

 

~* Hjälp/vanliga frågor (FAQ) *~

REGLERNA:

Vilka regler gäller och varför?
Får jag använda bilderna till saker jag säljer?
Får jag skapa maskinbroderimönster?
CFår jag göra korstygnsmönster och mallar till hantverk?
Får bilderna användas som 'sig tags'?VILKA REGLER GÄLLER, OCH VARFÖR?

Det är viktigt att du läser reglerna noggrannt innan du köper något. Det kanske kan verka konstigt att man ska behöva bry sig om regler när man har betalat för bilderna, men egentligen är det så att man köper rätten att använda bilderna - inte äganderätten till dem.

Du kan jämföra det med t.ex. musik. Köper du en musik-CD får du spela den hur mycket du vill, men du äger den inte. Du får inte spela den offentligt utan tillstånd, sampla om den och kalla den din egen skapelse, göra kopior och ge bort osv. Självklart kan man köpa denna rätt av upphovsmannen (om den är till salu), men då kostar det betydligt mer... :-)
FÅR JAG ANVÄNDA BILDERNA TILL SAKER JAG SÄLJER?

Ja, du kan läsa mer om det här.
FÅR JAG SKAPA MASKINBRODERIMÖNSTER?

Ja, men endast för ditt eget bruk. Viking Software/Husqvarna/Inspira har exklusiv rätt att sälja sådana mönster baserade på mina bilder. Det finns några andra som köpte en licens medan den fortfarande var tillgänglig och de har tillstånd att fortsätta använda bilderna. (Titta på länksidorna på GraphicGarden.com om du vill veta vilka de är.)

Vad du kan göra är att skapa mönster och brodera bilden på en färdig produkt, t.ex. ett klädesplagg. Då är du välkommen att sälja detta föremål, förutsatt att källa anges. Läs mer här.
FÅR JAG GÖRA KORSSTYGNSMÖNSTER OCH MALLAR FÖR HANTVERK?

Ja, men endast för ditt eget bruk - aldrig för att sprida/sälja till andra. Huvudanledningen är att jag planerar att göra det själv framöver och vill ha ensamrätt på detta.

Vad du kan göra är att skapa mönster och brodera bilden på en färdig produkt, t.ex. ett klädesplagg. Då är du välkommen att sälja detta föremål, förutsatt att källa anges. Läs mer här.
FÅR BILDERNA ANVÄNDAS SOM 'SIG TAGS'?

Nej, tyvärr inte. Dessa bilder är endast avsedda för hantverk, men ta en titt på min andra hemsida GraphicGarden.com.


------------
Copyright © 1997 - 2021 Helena Normark/Graphic Garden®.
Please note that the graphics used to decorate this site are my personal property.